Idag är det Torsdag

Idag var tanken att jag och Anna skulle ses på stan och fortsätta kolla efter kostym men jag fick ett mess där det stod att hon inte mådde så bra så det blev inget med det. Men jag har iaf. kommit på vad jag ska vara nu! :D Och vad jag ska vara får ni se när jag har varit det.. hehe. Men en liten miss upptäckte jag idag. Jag trodde att halloweenfesten hos Alexandra och kåren var på samma kväll. Trodde ju att dem hade flyttat kåren til lördagen eftersom det är då man ska klä ut sig men neeej då. Så nu är kåren på fredagen och alex fest på lördagen.. Ska jag klä ut mig till samma båda kvällarna eller måste jag klura ut 2 kostymer?! :(

Idag har jag iaf. sett delikatessen. Den var bra tycker jag :) Snyggt foto och roligt vrickad.
Sen var jag nere och handlade på Ica och hämtade ett paket. Det var en jacka som jag vunnit på tradera.
Den var snygg och satt bra men tyvärr var den kort i ärmarna :/
Det är lite konstigt för den är i storlek M så jag funderar på om den jag köpte jackan av har lagt upp ärmarna.
Snart hoppas jag att jag får mina tröjor från threadless!!! Simon sa att saker man köpt från utlandet kan fastna i tullen. Hoppas inte! Vill ha dem nu nu! Ska visa dem här sen när dem kommer. Helt underbara.

När Olle kom hem åt vi och tänkte att vi skulle se Fear and loathing in las vegas men av någon anledning så funkar inte ljudet på min dator! Det funkar när man lyssnar på låtar och kollar grejer på youtube men inte när man ska se filmer :S Jobbigt! Så vi skulle kolla på hans dator men där funkade inte texten?! Gah! Och för er som sett den så känner ni kanske till att Johnny Depp (Detta är förövrigt den första film som jag har sett där han inte är snygg!) går runt med en cigarett i munnen och pratar med den i munnen under nästan hela filmen. Så man hörde knappt vad som sas.. :/ Så efter halva filmen gav vi upp fast mest för att Olle var så himla trött.

Idag har jag pratat med min blivande chef från Norge med! Så himla skönt att få svar på massa frågor!
Nu känns allt mycket bättre! Fick också reda på att det tydligen inte alls är så kallt som jag hade trott att det skulle vara så den vinterjackan jag köpt kanske blir lite overkill.. men det gör nog inte så mycket.

Imorgon ska jag sätta ihop min halloweenkostym, packa, träffa Anna och sen blir det kanske kåren på kvällen då.

// Ronja

jag o magnus

Slänger med en bild på mig och min gamla lärare Magnus från i julas. Nästan ett år sen! :O

Visst är jag underbart söt! :P

Jag satt och kollade på gamla bilder från tiden i Bräkne-Hoby och kom på hur mycket jag saknar Magnus! :(

Han är en fantastisk lärare!


Halloween?

Idag har jag och Anna tagit en "Komma på någon bra halloweenkostym och sedan hitta den" runda på stan :P
Det gick väl sådär. Vi hittade billigt halloween smink som suger och allmänt fula halloween grejer. Vi kollade runt på second hand affärer, fyndkällaren och andra affärer men vi hittade inget bra. Tog en fika och spånade ideér men nej.. inga snille blixtar.. Jag har varit, katt, ängel, docka och död.. vad jag kommer ihåg alltså. Lättast är ju att vara död.. typ vitsmink, svat runt ögonen och teaterblod. Men så tråkigt... Vill ju vara nåt nytt!
Jag bad om tips på facebook. Tipset jag fick var fisk... ja.. det vill jag ju vara.. eller?
Sen har jag ju packat ner mina kläder nu med så jag har lite mindre kläder att välja mellan, om jag inte ska gräva i säckar. Hmm men jag vet inte. Jag älskar ju att klä ut mig, så nåt måste jag ju vara! Svårt.
Men jag och Anna ska träffas imorgon med och kolla runt lite mer.

// Ronja

halloween

Jag gjorde en fin sammansättning av alla halloweenbilder men vet inte om det syns så bra här.

snyggt

Ja.. en sånhär ska man ju ha på halloween... eller?

Vilken helg.

Nu kommer uppdateringen!
Det var lite roligt igår för jag satt vid sängen och klockan där stod på 4.15 och jag tänkte att "oj vad sent det blev. Såhär sent brukar det ju faktiskt inte bli. Så jag fick för mig att skriva på min blogg, som jag gjorde igår. Men när jag satte mig vid datorn stod den klockan på 3.20 och då tänkte jag "jaha.. det var ju inte såå sent.. varför tänkte jag att det var så himla sent? Konstigt" Jag skrev mitt inlägg och gick och la mig. Kollade på klockan och då var den 4.30 igen... Blev smått förvirrad innan jag insåg att AHA! Man ska ju ställa tillbaka klockan. Haha! Så förvirringen var på topp ett tag. Plus att jag var jättetrött :P

Igår var jag bjuden på middag hos Sofia uppe i Fridhem. Efter att ha sett filmen Jakten på lycka så gjorde jag mig iordning och satte mig på min cykel för att ge mig iväg. Men efter en stund insåg jag att jag inte hade alls mycket luft i hjulen men envis som man är så cyklade jag på så gott jag kunde eftersom det tar så lång tid att gå till fridhem. Men när jag kom till den långa backen innan bron så gick jag. När jag hade kommit upp för backen så kände jag hur varm och slut jag var. Så jag blev lite irreterad på mig själv och tyckte att nej.. gu va dålig kondis jag har. Sen blev jag lite yr, men eftersom jag blir yr rätt ofta pga. långt blodtryck, min längd och att jag lätt får blodsocker fall, så tänkte jag inte så mycket mer på det för det brukar gå över efter en stund. Men när jag stod och väntade på att gå över gatan så blev jag bara mer och mer yr och det började flimra framför ögonen och jag kände mig svag i hela kroppen. När det var fritt från bilar så gick jag över gatan och mitt på gatan kände jag att "nej.. nu kommer jag att svimma" Men som tur var så hade jag tillräckligt med kraft att ta mig över gatan och när jag kom till andra sidan så var jag tvungen att sätta mig ner för att inte ramla ihop. Jag satt med huvudet mellan benen för att få blod i huvudet så om folk såg mig måste de ha trott att jag skulle spy eller var skitfull eller nåt. haha. När jag hade suttit där ett tag så tänkte jag att "nej.. här kan jag ju inte sitta" Dum som man är så ställde jag mig upp och tänkte fortsätta så jag kom hem till Sofia nångång. Men efter bara några meter så sa min kropp igen att den nog ville falal ihop. Så jag satte mig ner igen (på en mörk väg brevid kyrkogården med bara träd och buskar på båda sidor av vägen.. kändes säkert..) När jag satt där så försökte jag bara komma på vad jag skulle göra. Så jag ringde Sofia och bad henne komma och möta mig och ta med vatten och socker av nåt slag. Sen ringde jag mamma och hon frågade när jag åt sist... Och ja, då kom jag ju på att jag bara hade ätit frukost och att det var 7-8 timmar sen.. vilket kanske inte var så bra. Efter ett tag så hittade Sofia mig och jag fick lite ny energi. Tack Sofia!

När jag kom hem till henne och Linus så blev jag bjuden på middag och sen blev det att umgås och se film. Vi såg Nausicaä från vindarnas dal och åt glass till :) Filmen var från 80-talet har jag för mig, och det märktes.
Först var den inte jättebra men den blev bättre.
Det var trevligt att få umgås lite med Sofia. Det gör jag gärna om :)
Efter filmen blev det prat om äckliga saker och lite lekande med katterna sen hjälpte Sofia mig att pumpa min cykel. Vilket ju behövdes! Åkte hem och kom väl hem runt 12 på kvällen.
Då satte jag mig och såg Så som i himmelen. Så det blev 3 filmer igår :P

Vid 2 så fick jag ett samtal från någon jag inte pratat med på över ett år. Och jag trodde att han hade ringt fel. Men jag svarade ändå och det visade sig att han inte ringt fel utan var i behov av att prata med någon och så var han lite full :P Men vi pratade i över en timme. Och ja.. det kändes faktiskt bra att prata med honom. Sist vi pratade så var det inte särskillt bra mellan oss och det kändes som om jag fick lite av det förlåt jag inte fick då, igår istället.



Idag fick jag äntligen prata med Ella! Så som jag har väntat! Och alla frågor jag haft! haha
Så det var väldigt bra och skönt att få prata med henne! Vill så gärna träffa hennes dotter!

Nu kommer snart Olle hem och då ska jag umgås med honom skulle kanske träffa Anna idag med. Men vi får väl se hur det blir med det :P

// Ronja

Kl.3.25

Hmmm.... Jag vet inte riktigt hur det lyckas bli såhär sent så ofta. Vänt på dygnet? Svar: JA!
Jag ska inte skriva nu utan ville bara ifrågasätta mitt val av sängtid här på bloggen :P
Skriver om idag imorgon istället. Då kommer det spännande saker. Så läs då.

Nu är det slut på veckan. Det är dags för Fredagsmyyyyyyyyyysss!

Igår var jag med Olle och Roger när dem gjorde sin tavla igen och så sprejade jag en tavla själv faktiskt! :D

Idag var tanken att jag skulle på filmkväll. Men eftersom jag inte kommer få träffa Olle på typ hela helgen så bestämde jag att jag ville överraska honom med god middag och film när han kom hem från träningen vid 19. Så jag gjorde potatis, palsternacka, morötter och lax i ugn med sallad till.
Sen hade jag köpt vitlöksbaguetter som vi heeelt glömde bort i ugnen så dem blev svarta :P
Till efterrätt hade jag köpt gräddglass med smak av päron och mjölkchoklad! :)
Både jag och Olle klädde upp oss lite (Olle hade tillomed skjorta och slips :P)
Sen åt vi middag och sen blev det film.
Hade hyrt Franklyn som var sådär tyckte jag. Inte dålig men inte heller kanonbra.

Nu ligger Olle och sover för han ska upp ca 5.30 imorgon.
Men det ska inte jaag! Men jag tänkte gå och lägga mig snart :)

// Ronja

Torsdagens bilder

tavlan

Olles och Rogers fantastiska tavla :P

 

spraya

olle o tavla

 


Fredagens bilder

 

mys

Massa tända ljus :)

god mat!

God maaat! Jag är allt duktig och snäll ibland :)

klad

En nyduschad, fräsch och uppklädd Olle som var glad över att få god mat när han kom hem :)


Avocado = Tummen upp!

Igår gick Olle o la sig relativt sent för att vara han. Trodde att han skulle däcka när han kom hem från träningen vid 8 men han var uppe till 23 iaf. :P Olle var alltså på sin första träning med Simon och Liselott igår. Vet inte exakt vad sporterna heter men det är sånna där livsfarliga grejer där man får rivmärken, blåmärken, knogmärken och blod rinnandes lite här o var. Kunde inte låta bli att fnissa igår när han kom hem helt mörbultad efter ett 3 timmars pass.. Det är ju han som gett sig in i det så..
Hur som helst så gick jag också och la mig då.. men efter en timmes sömnlöshet och tusen hjärnsoöken så gick jag upp igen och satte mig vid datorn. Satt där till 3. Gick och la mig men kunde ändå inte somna... gah. Men jag tror jag somnade vid 3.30 4.00... Blir väl likadant ikväll eftersom jag gick upp så sent.

Jag har kommit på en favorit till frukost! Mackor med avocado och örtsalt på! Jag har aldrig riktigt bestämt mig om jag tycker om avocado eller inte.. men på macka med örtsalt var det otroligt gott! :)

Idag skulle jag egentligen ha tagit upp kartonger så att jag hade kunnat börja packa. Men jag hittade inte min förråds nyckel så Olle får öppna sen. Jag och mamma pratade om hur många gånger jag har flyttat och det är nog ovanligt många för att vara 21år. 9 gånger har jag flyttat så detta är min 10e gång! Så jag börjar vänja mig :P
Men det jobbiga nu är väl att veta vad man behöver ha med till Norge :S Men det ska nog fixa sig.

Imorgon blir det nog filmkväll med Anna och kanske några fler. Och på lördag blir det Lund och jag ska få se Olle brottas..... Maha! ....Erhm.... Jag hejjar på honom.

// Ronja

frukost

Mmmm! Avocadomackor med örtsalt och te! (Och fiskleverolja kapslar :P )


fanny

Annas katt Fanny med en god och en ond sida :P

Ella har fått en liten flicka! :D


Bebis Bebis Bebis Bebis Bebis Bebis Bebis Bebis

Det var ungefär det jag sa när jag fick ett sms från Ella idag där det stod att hon hade fött en liten flicka på:
3630g och 52cm. :D
Anna måste trott att jag var en aning fel i huvudet innan jag berättade vad som hade hänt :P
Jag blev så himla glad! Även om jag visste att hon skulle komma när som helst så blev jag på nåt sätt förvånad att hon faktiskt hade kommit ut! haha
Min äldsta och bästa vän har blivit mamma. Shit... Jag fick en bild på den lille skickad till mobilen :) Har inte lagt in den på datorn plus att jag tycker att Ella ska vara den första att lägga upp bilder på sin bebis :)
Jag skickade ett mess till Ella och sa att jag inte vågade ringa eftersom jag antog att hon var trött, men bad henne ringa när hon orkade. Jag vill höra detaljer :P Är så himla nyfiken. Hur började allt? Hur lång tid tog det? Hur ont gjorde det? Vilken tid är hon född? Hur mår Ella? Hur känns det i kroppen? Etc. etc. :P
Hon svarade att hon gärna ville prata och att vi skulle höras imorgon :) Så det ser jag fram emot!

ella o jag

Älskar den här bilden på Ella och mig. 15 är vi här.

15

Här är vi också 15 :)

Hemma i Karlshamn igen.

Igår åkte jag hem till Karlshamn. Åkte kl.10.15 på morgonen och kom fram vid 13.30. Olle kom och mötte mig och hjälpte mig hem med grejerna sen gick han tillbaka till jobbet. Jag hade inte ätit nåt sen frukost som jag åt vid ca 8 på morgonen så jag var väldigt hungrig när jag kom hem. Men jag var också väldigt trött så jag la mig i sängen vid 14.30 och vaknade vid 16.30 och då var jag fortfarande jättehungrig :P Så jag åt 2 knäckemackor eftersom jag visste att Olle skulle komma hem runt 5 och att vi skulle laga nåt tillsammans då. När han kom hem gick vi och handlade, lagade mat, åt den och sen mötte vi Roger och gick till BTH (blekinge tekniska högskola) där Olle och Roger fixade med den tavlan de håller på med. Sen gick vi hem och låg och pratade i sängen tills det var sovdags vilket innebar halv 11...
Bättre än 9 iaf. då Olle brukar vilja sova.
Så idag har jag dammsugit lägenheten och ska strax hoppa in i duschen tänkte jag. Ska träffa Anna sen vid ca 3 och dricka te med henne :) Jag hade egentligen behövt komma in i vårat förråd idag men dörren in till källarförråden går inte att öppna och har inte gått att öppna på väldigt länge så idag ringde jag hyresvärden och sa till dem att jag faktiskt behöver komma in i vårat förråd :P
Nu blir det som sagt dusch. Sen mat och sen ska jag vänta på att Anna hör av sig och säger att hon är klar i skolan.
// Ronja

jag

En bild Olle gjort av mig och till mig :)


Usch...

Idag är ingen toppendag. Jag har varit trött och seg hela dagen. Haft ont i huvudet mesta delen av dagen med :/ Men det blev bättre när jag fick lite mat i mig iaf. så det var ju bra :)
Det blev inte att träffa pappa så mycket idag. Dem skulle ha gäster så idag har jag bara varit hos mamma.
Kollat på Fantasia 2000 och packat ihop mina grejer. Nu blir det nog att sova snart. Ska åka ganska tidigt imorgon.
Fattar inte varför jag varit så trött hela dagen.. :S Har ju sovit bra i natt ändå. Men men ikväll blir det tidigare än 3.30 iaf. Vet inte riktigt hur jag ska klara mig hemma utan alla katter. Har ju vant mig vid att gosa med Kira i princip varje dag i 3 veckor. Och nu har jag ingen att gosa med på dagarna när jag kommer hem :O Haaw.. Sen när jag har flyttat till lägenhet och har ett fast ställe att bo på så ska jag ha husdjur igen. Det är ju ett ansvar som kan vara bra att vara utan men jag älskar djur så mycket så det är värt det :)
Nej.. nu ska jag kolla om jag behöver packa nåt mer och sen blir det nog sängen.

// Ronja

kira

KIRA :)


Sista helgen i Östergötland för denna gången.

Helgen

Fredag: Denna dag var jag hos Tilda. Vi åkte till City gross och handlade och på kvällen kollade Tilda, Emil, Oskar och jag på Idol och käkade pizza (fast jag åt en sallad) Det var trevligt :) När det sedan var dags att ta sig hem så skulle Emil och Tilda skjutsa mig men när vi kom ut till där bilen skulle stå så var bilen borta... som tur var så var den inte snodd utan det var Emils föräldrar som hade kommit och hämtat den.

Lördag: Först var jag och mamma nere på stan för att sedan bege oss till Ella och ge henne, eller mer hennes bebis, presenter. Jag gav en nalle och en kanin som satt i en morot :) Mamma gav bebislakan med rosenknoppar på. Ella bjöd på fika och vi satt och pratade om allt möjligt. Men sen kom bebis böckerna fram :/ Det fanns så äckliga bilder att jag funderade på att aldrig föda barn! Men för livet.. :/ Kände mig väldigt peppande och stödjande när jag satt och sa: iiuuh! Kolla moderkakan! Aaaaj! Kolla däär!
Haha.. Förlåt Ella :P
Sen åkte jag och mamma hem och gjorde rotfruktsgratäng med vegetariska schnitzlar och sallad :)
Vid 22.06 åkte jag med Karro till Linköping. På tåget mötte jag Kristoffer, Remo och Linus som oxå skulle ut i Lkpg och Anna (Jennies syster) som skulle jobba i garderoben på Platå.
Väl framme mötte vi Jennie och sen gick vi till platens. (innan 23 är det gratis så det var lite bråttom) Det var riktigt mycket folk redan då faktiskt. Ovanligt så tidigt på kvällen. När man fick lämna platens och få stämpel så gick vi ut och mötte Nicole! :D Inte sett henne på hur många månader som helst! (Hon har just kommit hem från Grekland, tror jag det är, där hon bott i sen mars tror jag. :P ) Vi gick till 55an och pratade med henne en stund. Tyvärr skulle hon åka hem med halv 1 tåget :/ Sen blev det platens igen med mycket dans med Jennie och många välkända ansikten som man kunde prata och umgås med. Riktigt rolig och bra kväll! :D
Kom hem med 2 tåget och somnade vid 3.30. :P

Idag, söndag, ska jag träffa pappa hoppas jag och kanske fixa med mina piercingar. Imorgon åker jag hem till Karlshamn för nu är biljetten beställd och betald!

// Ronja

säng

Nallarna och lakanen som Ella fick :)

käk

God lördagsmat :)

fina

De här snygga tjejerna var jag ute med bla. (haha söt Jennie :) )


I Tranås med Beckie!

Sitter här i soffan hos mor, har just sett det näst sista avsnittet av True blood säsong 2 och har ont i huvudet :/ Är ganska trött så efter jag har skrivit klart detta inlägg blir det sängen! Sitter och halvkollar på Animal planet samtidigt. Djurpolisen, så bra program! Älskar´t! Jag skulle lätt vilja bli en djurpolis!

Idag skulle jag ta 12.52 tåget till Tranås. Men jag missbedömde tiden och fick springa och när jag tillslut kom till stationen så såg jag tåget åka iväg. Det konstiga var att när jag tittade på klockan så slog den precis 52 när jag kom fram till där tåget stannade. Så tåget måste ha åkt tidigare. Så himla frustrerande! Och varm och flåsig var jag med.. Underbart. Pratade med Ella ett tag eftersom jag ändå skulle sitta på stationen i 2 timmar. Nästa tåg gick inte förns 14.52 nämligen. Tågförbindelserna mellan Mjölby och Tranås SUGER.
Men när jag hade suttit på stationen en timme så ringde Beckie och sa att hon skulle komma och hämta mig i Mjölby. Snelt! Så jag gick och kollade runt på Ica i väntan på henne (Hur ofta strosar man på Ica lixom? :P)
Där köpte jag en banan och 2 muffins för 15kr sen gick jag och satte mig på en bänk i solen, åt muffins och läste män som hatar kvinnor. Bra bok! Sen åkte vi till Tranås.

Där gick vi lite på stan och jag hittade en mössa jag velat ha jättelänge! Jag har sett likadana på Lindex i Mjölby fast de var mörka och med bollar som hängde från öronlapparna. Men jag har letat efter en lite ljusare. Vi gick in på Lindex i Tranås och där.. tadaa! En ljusare! Utan bollar och därav billigare! :D Så den köpte jag eftersom det var 25% rabatt med. Kunde ju inte bli bättre! :D

Efter lite ärenden på stan så gick vi hem och jag hjälpte Beckie med hennes blogg. Hennes syster gjorde cupcakes som vi skulle ta kort på och kanske göra en header av men dem blev inte som det var tänkt och beckie ville inte ha dem på sin blogg. Fick smaka en. Den var väldigt söt. Inte riktigt min kopp te. :P Men Amanda (Beckies syster) ska ha beröm att hon gjorde dem så fina och att hon orkade göra dem! (Jag är inte så kär i att baka iofs. :P)

Sen skulle jag med ett tåg som gick 19.45. Vid halv frågade jag Beckie om det inte var dags att gå men hon sa att det bara tog 5min till stationen. Jag tog på mig och väntade i dörröppningen på Beckie och hennes mamma men det var något som segade lite men jag tänkte att neej.. dem brukar ju vara så noga med tider så det är nog lungan. Det var det inte. När vi kom fram till stationen stod stationsklockan på 45. Vi såg tåget åka iväg när vi stod på perrongen. Loveli... Ringde pappa som var supersnäll och kom och hämtade mig! :)

Så nu är jag som sagt hos mamma. Och imorgon ska jag träffa Ella om hon inte får barn innan det. Och så ska jag träffa Tilda med men hon kommer inte få nåt barn innan vi träffas vad jag vet. :P

//Ronja

muffins o bok

Man borde sitta oftare ute på en bänk i solen och läsa en bra bok.

mössa

Mössan! :D

blå

Färgglada cupcakes :)



Massa djuur! :D

Igår begav sig mamma och jag till Norrköping där mamma skulle göra ett prov på den trädgårdsutbildningen hon går. Innan vi åkte så frågade jag mamma om man skulle ha sin vinterjacka men hon sa att "neeej då, det verkade ju vara så varmt ute" När vi kom till Norrköping så hittade mamma inte in i Norrköping först så vi åkte vilse haha. Men tillslut hittade vi. När vi sedan klev ur bilen trodde jag ett tag att jag skulle blåsa bort. Det blåste jättemycket och var svinkallt.. Hade suttit fint med en vinterjacka då! Mamma gjrde sitt prov som jag tror gick jättebra och sen gick vi till den delen av skolan där de har djurskötar utbildning. Jag trodde att dem bara skulle ha typ nån kanin och lite marsvin där men oj oj oj det var hur mycket djur som helst! :D LYCKA! Det fanns: Ökenråttor, råttor, illrar, marsvin, hamstrar, minihamstrar, chinchilla, olika fiskar, olika sköldpaddor, olika ödlor, färgglada grodor, jättestora ormar, massa olika fåglar och säkert annat som jag inte såg eller har glömt. Det var som Kolmården fast gratis! :) Och jag fick kela med dem med! :D Iaf. med illrarna, chinchillorna och ökenråttorna. De giftiga grodorna och jätteormen vet jag inte om jag ville kela med så mycket. haha Efter ca 2timmar där inne så åkte vi till Raimon. Där åt vi pannkakor och umgicks :) Sen åkte vi hem. En bra dag!

ökenråttor

iller

Illern Embla! :D

ödlan

Perfekta att ta kort på. De satt blixt stilla!

sköldis

Där tyckte jag allt att jag fick till en bra bild :)

duva

Om jag var en duva. Då skulle jag helt klart vilja vara en sånhär duva!

mamma o raimon

Raimon var lite grinig innan han fick mat. :P


Ny vinterjacka=bra!

Igår blev en slappdag med varmt bad, en snabbis på stan i slappkläder och lite True blood på kvällen med revaxör i örat. Vilket var rätt jobbigt i början för det pep massa :/ Men jag har inte använt revaxör sen jag var liten så jag tänkte att det kanske behövs.. Vem vem? Tänk om jag kommer höra mycket bättre sen när jag tagit andra örat med! :P Men ingen skillnad än så länge iaf.

Idag kom Ella och hämtade upp mig vid 12, sen åkte vi till Hjärta till Hjärta där mamma hade sett en dunjacka som hon tyckte jag skulle testa. Den var förkort i ärmarna och inte så mycket min stil. Efter det så gick jag och Ella ner på stan där vi bla. gick och kollade på bebis kläder. Alltså.. jag skulle vilja ha en bebis bara för att kunna köpa massa gulliga kläder! Annars vill jag inte alls ha barn nu. haha Men herregud vad mycket gulligt och fint det finns! Funderade på att köpa en draksparkdräckt tills jag får barn bara för att den var underbar! Men varför inte lixom? Ella köpte en sån och lite annat för över 300kr, fast hon egentligen inte skulle köpa nåt alls. haha Sen åt vi på skånska. Jag tog en lax och räkpaj..... blä.. äcklig.. ät inte. Egentligen skulle jag kanske ha sagt till men det blev inte så. Konstigt egentligen att man aldrig gör sånt. Betala massa pengar för mat som är äcklig och sen finna sig i det. Hur som helst så handlade jag lite på kvarnen och sen gick jag hem och Ella skulle iväg med en micro till sitt blivande hus. När jag gick hem höll jag seriöst på att frysa ihjäl! Jag hade tunna byxor, tunn tröja under min kappa, och en inte allt för tjock halsduk som inte gick så högt upp och INGA VANTAR! Det var värst. Gick och höll en påse i ena handen och pratade i telefonen med andra, så när jag kom hem hade jag ingen känsel i händerna :( Stackars mig. Sen vid 6 mötte jag upp mamma och vi åkte till Mobilia för att kolla efter en vinterjacka. Pappa hade varit där tidigare på dagen och sett att det fanns varma för bra priser :) Testade några och tillsist blev det en svart lite längre, varm vinterjacka :) I´m happy! Den lär jag nog inte frysa i i Norge. Och nu är jag hemma hos mamma igen och vi tänkte äta lite. Imorgon blir det Norrköping med mor och träffa Raimon.

// Ronja

äpple

Någon hade blivit akut hungrig på City gross men tyckte

kanske inte att äpplet var gott så denna någon la tillbaka det. Fräscht.


Till er som undrar

Jag kanske borde tillägga att vissa saker skär i mitt hjärta just nu. För jag vet att många av mina nära vänner läser detta och antagligen vill veta. Tänker inte skriva här vad det handlar om och egentligen vet jag inte om jag vill eller orkar prata om det heller. Kanske är orättvist mot er vänner att jag skriver detta här och sedan säger att jag inte vill berätta. Men just nu är det så himla mycket som sticker, spricker, drar och skär i mitt hjärta att jag inte orkar handskas med det.
Så låt mig le en stund när jag är med er och få mig att tänka på annat.
Fråga, men fråga inte för mycket eller för ofta.
Hoppas jag inte ber om för mycket. <3

broken


9 månaders dag och lugn helg.

Idag är det min och Olles 9 månaders dag. Jag är ju i Mjölby nu så tyvärr kunde jag inte ge honom en puss.
Men han fick några via telefon  :) Får ta igen lite när jag kommer hem.

Nu kommer uppdatering av helgen!
I fredags var jag med Tilda och hennes kompis Emma, hemma hos Emma. Vi sjöng singstar, tittade på Idol och spelade ett tjejspel. Det var skojigt! Men tyvärr åt Tilda chips som hon inte tål så hon fick jätteont o magen :/ Så vid 23 begav jag mig hem till mor igen. Där tittade jag på Scooby Doo som är en barndomsfavorit! :D Har hittat 8 av mina gamla Scooby filmer så jag tänkte se några nu när jag är hos mor som har VHS spelare.
Lördagen åkte jag först med far till Norrköping och träffade mina bröder, Ola, Lilly och Jennie en snabbis. Där bjöds det på pannkakor och äppelpaj. Sen fick jag se Jennies nya lägenhet en snabbsnabbis :P Efter Norrköping skjutsade pappa mig till Tranås där jag blev avsläppt hos Beckie som jag inte varit hos på över ett år! Där blev jag bjuden på middag. Riktigt trevligt och gott! :) Sen blev det mycket prat och film. Vi såg en film som jag trodde skulle vara värsta lama chick flick filmen, men den var riktigt rolig! She's the man heter den.
Idag, Söndag, har jag sett på medans Beckies bröder och deras vän kämpat med att få ihop en stor garderob som Beckie köpt. Kunde ju inte låta bli att fnissa när det gick så dåligt för dem och garderoben gick mer o mer sönder :P Men till sist så fick dem ihop den! :D Då blev Beckie lycklig :)
Till middagen på lördagen så var det meningen att vi skulle ha kokt kronärtskocka, men efter en timmes kokande på lördagen och två timmars kokande på söndagen så var vi nära på att ge upp. Men vi kokade lite till och tillsist var den ätbar. Efter att ha ätit det man kunde av den så ville jag och Beckie veta hur den såg ut längst in så vi tog bort alla "blad" och upptäckte att den var hårig innuti! :D Vilken upptäckt!
Stannade hos Beckie till 19.45 då jag tog tåget till Mjölby och min kära mamma igen. Så nu sitter jag och kollar på en film med mamma och käkar popcorn :)

//Ronja

jag o mams

Jag och mamma :)

hårig:P

Kronärtskockan med hår innuti! :D

bs

Beckie och hennes mor Jane :)

 


Hela dagen hos Ella :)

Idag har jag varit hos Ella hela dagen. Fikat och väntat på att bebisen ska komma ut men det gjorde den ju inte :P
Så vi satt och försökte lista ut hur man fixar bloggen tillsammans. Så det är därför min blogg har bytt utseende :) Det går framåt! Men utan Ella hade jag inte klarat det. Hon vågade ta lite mer risker än jag och så har hon större tålamod. haha Kom hem till mamma vid kl.8 kanske och käkade med henne :) Nu sitter jag och kollar på djurpolisen i Phoenix på Animal Planet (Favorit!) och ska snart ge mig in i högen med de inspelade VHS banden igen :) Hittade även mina gamla Scooby Doo filmer :D Älskade Scooby när jag var liten och gör fortfarande :)
Funderar på när jag borde bege mig hemåt till Karlshamn igen men jag är inte alls sugen på det. Vad ska jag göra där? :S Packa kanske iofs. Har endel att göra här i Östergötland med. Kontakta tandläkaren, åka till federal.. igen, fixa filmen till ansökan i USA.m.m Så kanske blir en vecka till, vi får se.


header

Jag och Ella skulle se om vi förstod hur man la in en header, så vi slängde ihop en lite snabbt. Skitsnygg! Haha

 

scooby

SCOOBY! :D


Nostalgitripp

Har suttit och kollat på gamla filmer från när jag var 14,15,16 som jag spelade in med massa kompisar. Så himla roligt att se dem igen! :D Jag och Sara gjorde bla. en otroligt underhållande film om barn i en lekpark och jag och Beckie gjorde en film på engelska. Den var ju fantastisk särskillt med tanke på att vi var så duktiga på engelska... eherm... Som när Becke ska säga att en mask har bitit henne i navel, (nej det är ingen idé att fråga.. jag vet inte varför haha) så blev det: "The warm (inte worm) bit my noddle" (Typ nudel?)
"Den varma bet min nudel"
Haha otroligt roligt har jag haft när jag sett dessa filmer. Tyvärr mycket dötids film med. Som när jag Sara och Raimon spelar kospelet och jag filmar alla olika utmaningar eller vad man ska kalla dem. Kul...?
Sen har jag ju starka funderingar på hur folk, speciellt mina föräldrar, kunde låta mig ha så fult hår när jag var 14?
Mörkrött, långt, helt spikrakt avklippt och mittbena.... jah.. snyggt.. 
Sen var jag ju sjukt smal oxå.. nästan för sjukt. Iallafall i 14 års åldern Sen blev det mer bra smal när jag är 16.
Ja, många fina minnen finns på film :) Och många minnen som kanske man kunde ha sluppit. haha
Jag har några filmer kvar att gå igenom. Skulle vilja redigera dem och ha dem på DVD men har ingen aning om hur man gör. Någon som läser detta som vet?  Berätta isf. :)
Nu ska jag nog sova kanske, fast jag inte alls är sugen på det just nu.
Men jag har hört att det är sånt som ska göras. :P
// Ronja

film

Den här bilden är tagen på tvn från en av filmerna som jag och Sara gjorde.
(Står nog och sjunger till nån spexig låt här :P)
Bättre kvalitet blir det tyvärr inte just nu på bilden.
Här ser ni min förskräckliga frisyr. Tänk vad modig jag är som visar den.
Sara till vänster jag till höger.

04

MEN håret blev bättre! Den här bilden är från när jag var 16.

Hårhistoria

Sist jag klippte mig (förutom toppning av håret) och färgade håret var i Februari.

Bilden till vänster är från Februari och bilden till höger är nu i Oktober.

Håret har växt och blekts en aning :P

 

Långt hår


Bakerskan nr1?

Sitter hemma hos far. Jag och Jana (pappas fru) har bakat en slags kesokaka och en kladdkaka. Jag är väl ingen storbakare egentligen men det gick rätt snabbt och lätt så det var okej :) Nu har jag ett jobb i Norge om jag vill :D Det ligger i Florö som är ute på västkusten. Inte särskillt nära Sverige alltså. Där jag ska göra och sälja pizza. Lite som pizza hut.
Det blev en kortis idag för nu ska jag iväg med pappa.
//Ronja

Bravader på stan

Idag begav jag och mamma oss ner på stan och tog en fika och gick i affärer. Jag tog en blåbärscheesecake men blåbärssylten smakade sån där konstgjord cola smak. Som cola isglass.. Så nu vet ni att isglasscola smakar blåbärssylt. Eller tvärtom :P Jag försökte hitta ett enkelt armband inne på 2 olika affärer. Men eftersom jag har så smala handleder så kan jag i princip bara ha barnarmband. Jippi... Jag har 17cm på det armbandet jag har nu och de minsta vuxenarmbanden är på 18cm. Tyvärr var de största barnarmbanden på 16cm... Det är väl inte meningen att jag ska ha några armband :/ Aja det fick bli en svart halsduk på KappAhl iaf. Haha jag är kass.. köper ALLTID halsdukar. Det är väl min grej. Tur att det börjar bli kallt så man kan ha halsduk för jag kan inte ha det på sommaren som vissa andra alltid har, och här syftar jag på min vän Jenny i Kalmar som skulle ha sin palestinasjal även om det var 40grader ute :P Vi var inne på Anniken´s med och jag har fastnat för en parfym jättemycket! Och det är inte vanligt kära vänner. Pinsamt nog så är det Carolina Gynning som har gjort parfymen som heter Go girl (och namnet känns som om det mer skulle passa åldersgruppen 8-12). Men den luktar gott. Rosa är den med.. :( haha jaja hur som helst så kom jag och mamma på att vi nog var väldigt hungriga vid sextiden när det stängde (inte så konstigt eftersom vi inte hade ätit ordentligt på kanske 7timmar.) Så vi bestämde att det skulle bli pasta-tacosgratäng med massa sallad :) Maten var klar vid 20. Bra matvanor? :P
Nu är det snart svenska hollywoodfruar som jag ju tittar på med någon slags hatkärlek. Det är väldigt underhållande iaf. :P Sen senare blir det kanske olika ostar till salta kex med mor. Om vi orkar nåt mer ikväll :P

Parfymen Parfymen jag vill ha :)

Höst

Nu är det höst. Tog den här bilden påväg hem från stan.



Helgen

Jag har fortfarande inte gått och lagt mig och fick lite sug efter att skriva nåt igen så då tänkte jag skriva om helgen :P I fredags var jag med Karro och Jennie i Linköping på Platens. Det var sådär. Känner väl att jag inte har så mkt där att göra. På så sätt att det känns som en enda stor köttmarknad och folk är fulla och jobbiga. Te.x. kom en kille fram till mig och sa att han var kär i mig och frågade om vi var tillsammans. Sen gjorde han något väldigt ouppskattat och jag frågade honom om det var hans brillianta raggningsteknik och fick knuffa bort honom.. SMART KILLE.. Sen så ville Karro och Jennie till Plaza för att det är bättre musik där enligt dem och nej.. det är INTE ett av mina favorit ställen. Hade kanske varit det om ja var 18. Men vi gick dit och dansade järnet i 3-4 låtar med de andra 3 personerna på dansgolvet. Sen tillbaka till Platens där Karro och Jennie mötte 2 av sina jobbarkompisar som dem stod och pratade med. Så nja, är väl inte helt pepp på Linköping nu på ett tag. Eller att gå ut överhuvudtaget. Hur som helst så fick jag ju iaf. vara med 2 av mina favvotjejer. Sen på lördagen var det meningen att jag skulle till Norrköping men eftersom det vankades utgång igen så stannade jag i Mjölby och var på filmkväll hos Patrik med Tilda och Emil.

 

Jag o Karro

Jag och Jennie

 


Första inlägget är alltid lika spännande.

Ja, vad ska man skriva liksom? Får väl börja med att jag just nu befinner mig i Östergötland och hälsar på vänner och familj. Har varit här en vecka nu. Det har varit riktigt skönt att få komma hit och komma ifrån "sitta framför tv livet" göra något. Just nu är jag ju arbetslös eller arbetssökande som jag fick höra en gång i tiden att man skulle säga :P
Men det håller på att reda upp sig tror jag. Ska ringa om ett jobberbjudande i Norge imorgon. Hoppas! Måste göra något. Se en ljusare framtid.



Idag har jag träffat min höggravida vän Ella som ska föda jättesnart! :O Det ska bli väldigt spännande men samtidigt känns det så overkligt att min äldsta vän som jag bla. spenderade mina mest rebelliska ungdoms år med (14, 15, 16) då vi åkte moppe mellan Mjölby och Tranås (hur orkade vi?), liftade med efter att ha ätit salta pinnar i ett övergivet hus, fick mitt största sugmärke på halsen av (haha ja du bevisade ju att du kunde och min dåvarande pojkvän tyckte att det var lite suspekt) hängde i Boxholm och Mantorp med (för det är ju där allt händer... eller?) och åkte runt i en bil med sommar killarna i Malexander med en stor uppblåsbar krokodil på taket och "Return to sender" av Elvis på repeat och högsta volym.
Det var tider det.. haha shit alltså. Fina minnen men jag är rätt glad att vi är 21 nu :)

Idag är det ju kanelbullens dag med. Så jag och mamma grävde fram några ur frysen och tog ett snabbt.. firande (?) av den :)
Imorgon ska jag umgås med modern min och på tisdag ska jag försöka träffa min far. Tror dem blir ledsna annars om jag bara är med mina vänner.



Nej nu blir det att sova snart tror jag. I min resesäng :P

// Ronja

RSS 2.0